Vidikovac Cjerice

0
1041

Vidikovac Cjerice se nalazi neposredno u blizini sela Datelji, a sam uspon do vrha može se odrediti iz nekoliko pravaca i prilagoditi dužoj ili kraćoj šetnji.

Jedna od staza koja je i markirana jeste iz Datelja od vikend kuća porodice Đozo i vodi kroz selo prema lokalitetu Tise gdje se putevi odvajaju za susjedno selo Komrane, Crni vrh i lijevo za Cjerice.

Staza je pogodna za sve uzraste uz blagi uspon do vrha koji traje cca 1h hoda, a uz kombinaciju šumske staze i prelijepih livada.

Sa vrha se pruža prekrasan pogled na Datelje i Praču, a u daljini na Romaniju i Jahorinu.

U slučaju da do vrha želite hodati malo dužom stazom svakako to možete učiniti uz obilazak nekoliko seoskih domaćinstava, planinarska tura preko Crnog vrha ili preko vidikovca –  Pogled.

Pogled na vrh

Za druge kombinacije predlažemo da nas kontaktirate – gdje ćemo Vam predložiti neku od opcija ili predložiti certificiranog vodiča za dodatne obilaske.

Na osnovu informacija o broju učesnika i vašim željama – isplanirat ćemo za vas svaki minut uz obećanje da ćemo svi zajedno uživati u prelijepom prirodnom okruženju, čistom zdraku i domaćoj seoskoj hrani.