Sarajlije u posjeti pećini Gradina

0
936

Dosadašnje aktivnosti kroz projekat “Visit Prača” i turističke atrakcije ovih prostora polahko ali sigurno dolaze do ljubitelja prirode koji se već i sami odlučuju da posjete ove prostore.

I pored toga što nisu sve staze uređene i markirane, zaljubljenici u prirodu su ovog vikenda posjetili prostore sela Datelji, vidikovca Pogled, Komrana i Gradine. Za cilj su imali posjetiti pećinu Gradina koja se nalazi u neposrednoj blizini sela Komrani.

Putem ove stranice i drugih medija širi se pozitivna priča “Visit Prača” koja iza sebe ima veliki broj turističkih atrakcija. Svakako, sve obilaske i ture još uvijek sprovodimo po najavi, jer sve staze nisu markirane, a uvijek smo tu da pomognemo i damo upute za sve avanturiste koji se odluče sami posjetiti neku turističku atrakciju. I ovog vikenda smo po pozivu na naš info broj dali sve potrebne instrukcije koje su bile potrebne da planinari dođu do lokaliteta pećine.

Zahvaljujemo se planinarima iz Sarajeva na ovoj posjeti i pozitivnoj reakciji na atraktivnost naših prostora sa posebnim akcentom na pećinu Gradina.

U prilogu nekoliko fotografija.