Proteklog vikenda grupa planinara iz Sarajeva u posjeti prostorima “Visit Prača” i markantnom Kleku.

Planinarski vodič Muamer Drugovac zajedno sa grupom planinara obišao je prostore Prače, Datelja, Orahovica, Rude glave i na kraju – vrha Borovac i Klek. Učesnici su upoznati sa turističkim atrakcijama na našim prostorima, a nije se krilo oduševljenje kod učesnika kroz razgledanje i promatranje svih prirodnih ljepota ovog kraja i prelijepih pogleda prema okolnim planinama.

“Jedna od najljepših tura koje sam obišao u zadnje vrijeme, a koja je ukrašena dobrim raspoloženjem i super ekipom. Malo kiše, malo magle i ugodna temperatura za hodanje doprinos su odlično provedenom danu i napunjenim baterijama za novu radnu sedmicu. Moram istači i ljubazne domaćine u planinarskom domu na Rudoj glavi i predstavnike ispred Planinarskog kluba “Goražde-Maglić”, a ovom prilikom i zahvaliti se još jednom na prijemu i na profesionalnosti. Dom i sama lokacija doma je odličan kutak za bijeg iz grada gdje ćete se svi odmoriti, ozdraviti i napuniti pune vreće sreće za povratak svakodnevnici. U svakom slučaju, preporuka je da posjetite ove krajeve i sigurni smo da ćete se ponovo vratiti da napunite baterije”, ispričao je Muamer Drugovac i dodao:

“Pozivam sve zainteresovane grupe da nam se jave i da posjete ove prelijepe krajeve, a isto tako, ispred tima Visit Prača pozivam sve zainteresovane privrednike i pojedince da na bilo koji način podrže ovaj projekat i da zajedno širimo ovu pozitivnu priču”, zaključio je.

Pogledajte prekrasne prizore zabilježene na ovoj turi.