Restorani

“KAFA KOD HANE”

Da li ste u Prači u prolazu ili ste došli da obiđete ovo prelijepo mjesto sa bogatom historijom i prirodnim ljepotama, nezaobilazna stanica neka vam bude mala uređena bašta u srcu Prače sa svojom ljubaznom domaćicom – Hanom.

Prelijepi prirodni ambijent okružen procvijetalim ružama svakome će pružiti trenutak predaha uz kafu ili neki prirodni domaći sok. Riječi topline, srdačni osmijeh i ukusno osvježenje će vašem boravku u Prači dati posebnu draž.

Hanu možete naći u blizini Osnove škole ili je kontaktirati direktno putem telefona: 061/789-732.


RESTORAN “BIJELE VODE”

Restoran Bijele vode idealno je mjesto za ugodna druženja i odmor u prelijepom ambijentu bosanskih planina.
Prostrana bašta oduševljava sve naše goste. U njoj uživaju sva čula uz žubor potočića i hlad jabukovih krošnji. Brojni hladnjaci pružaju intiman prostor posebno pogodan za porodice sa djecom.

Restoran je građen u planinskom stilu i ima kapacitet pedeset mjesta. U ponudi su razna tradicionalna i druga jela. S ponosom istićemo da većinu sezonskih sastojaka dobavljamo iz vlastite proizvodnje. Naravno, za sve gurmane tu su i lovački specijaliteti: zečija čorba, srneći paprikaš i srneći burek.

Više informacija možete dobiti OVDJE.


RESTORAN PALIĆ

Restoran Palić se nalazi u neposrednoj blizini olimpijske planine Jahorine i Turističkog naselja „Bijele vode“. Pored restorana protiče planinska rijeka Prača, a u neposrednoj blizini se nalaze i prirodni izvori vode, te sportski tereni, što sam ambijent čini još atraktivnijim za posjetioce. Restoran je moderno i luksuzno opremljen. Svojim posjetiteljima nudi bogatu gastro ponudu, gdje su pored naše tradicionalne kuhinje u ponudi i jela internacionlane kuhinje. Restoran posjećuju sportisti, skijaši, lovci, ribolovci i planinari, te mnogobrojni ljubitelji prirode.

(Tel: +387 38 79 92 56, +387 62 25 67 78)